Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grasica cielęca duszona ze szczypiorkiem, białym winem i śmietanką

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
  • Grasicę oczyścić i marynować w soku cytrynowym z czosnkiem i oregano.

  • Następnie na rozgrzanej patelni na oliwie smażyć grasicę, dodać sól i pieprz, pokrojony szczypiorek, białe wino.

  • Jak się zredukuje, dodać śmietankę i gotować, aż będzie gęste. Ugotować seler i zrobić purée (za pomocą metalowych foremek).

  • Ułożyć grasicę na purée.

  • Używając obieraczki wyciąć chipsy z marchewki.

  • Usmażyć na głębokim tłuszczu i ułożyć na grasicy.

Oceny i komentarze: 0