Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gicz cielęca zapiekana z kapustą

Gicz cielęca to bardzo efektowne danie. Idealnie nadaje się na świąteczny obiad Wielkanocny. Delikatna i krucha zapiekana z kapustą na pewno zasmakuje każdemu członkowi rodziny. Gicz cielęca jest godna polecenia także na inne uroczystości rodzinne.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Do mięsa mielonego dodać podsmażoną cebulę, orzechy włoskie, jaja, doprawić majerankiem, czosnkiem, pieprzem i solą, wyrobić na jednolitą masę.

  • Z gęsich udek wyciąć kości, mięso rozbić tłuczkiem, aby uzyskać dużą powierzchnię, nałożyć farsz, zawinąć w folię aluminiową.

  • Piec, podlewając wodą, 2 godziny w temp. 180 stopni.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniono czasu marynowania

Oceny i komentarze: 0