Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gicz cielęca z rozmarynem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Gicz opłukać, osuszyć, natrzeć Solą i Pieprzem, posypać Rozmarynem, posmarować masłem.

  • Do żaroodpornego naczynia włożyć pokrojone w ósemki pomidory i cebule.

  • Posypać natką pietruszki, na nich ułożyć gicz.

  • Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 200-250°C przez ok. 2-2 ½ godz.

  • Na pół godziny przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby mięso się zarumieniło.

  • Gotową gicz oddzielić od kości, pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku z dzikim ryżem.

  • Sos przetrzeć przez sitko, zagotować, ewentualnie zaciągnąć mąką rozmieszaną z zimną wodą.

  • Zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać oddzielnie.

Oceny i komentarze: 0