Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina z winem i podgrzybkami

Składniki
Porcja dla: 4-5osób
Sposób przygotowania
  • Podgrzybki oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą i gotować ok. 15 min. Odcedzić.

  • Cielęcinę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Przełożyć do garnka.

  • Na patelni, na oleju poddusić drobno posiekany czosnek (nie rumienić), dodać przekrojone na pół szalotki.

  • Dusić jeszcze ok. 1 minuty.

  • Przełożyć do garnka z mięsem.

  • Dodać grzyby.

  • Całość zalać winem, posolić, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem ok. 45 minut, uzupełniając sos w razie potrzeby winem.

  • Podawać z pieczywem i sałatą.

Oceny i komentarze: 0