Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina z marchewką i cebulą z nutą anyżu Nowość

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso umyć, osuszyć, obwiązać nitką bawełnianą.

  • Natkę pietruszki opłukać.

  • W rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso, zrumienić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać sosem z rondla, wlać wódkę, dodać natkę pietruszki, Anyż, Kminek, Liście Laurowe i Tymianek.

  • Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C, wstawić naczynie żaroodporne z mięsem, piec przez 1 godz. 15 min.

  • Marchewki i cebule oczyścić.

  • Wszystkie warzywa opłukać, pokroić na kawałki. Na 20 min.

  • przed końcem pieczenia warzywa wrzucić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem.

  • Podawać z sosem grzybowym.

Oceny i komentarze: 0