Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina po węgiersku

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić na niewielkie kawałki i obsmażyć na oleju, następnie odsączyć z tłuszczu i przełożyć do garnka.

  • Dodać drobno pokrojone cebule, doprawić Curry, Pieprzem, Papryką, Czosnkiem, Imbirem, zalać bulionem i gotować 1 godzinę pod przykryciem. Po 10 min. dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

  • Pomidory obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i połączyć z potrawą.

  • Por pokroić w krążki i dodać do potrawy 5 min. przed podaniem.

Oceny i komentarze: 0