Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina po prowansalsku

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie.

  • Dusić jeszcze ok. 20 minut aż ziemniaki będą miękkie.

  • Podawać z białym winem.

  • Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę oraz posiekaną papryczkę.

  • Smażyć ok. 10 minut.

  • Wlać wino, delikatnie zamieszać, zagotować i zmniejszyć ogień.

  • Następnie dodać zmiażdżony czosnek, pokrojone w kostkę pomidory i pozostałe składniki prócz ziemniaków.

  • Wlać 1 szklankę wody i posolić do smaku.

  • Dusić pod przykryciem, na małym ogniu, ok. 1godziny.

  • Obrane ziemniaki przekroić na 4 części i włożyć do mięsa.

  • Jeśli sosu jest za mało można dolać wody.

Oceny i komentarze: 0