Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina duszona z czosnkiem

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Przełożyć do garnka, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.

  • Gdy cebula zrumieni się wlać sok pomidorowy, wino, 1 szklankę wody i zagotować.

  • Dodać 1,5 łyżki soli, czosnek i powstałym sosem zalać mięso.

  • Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 godziny.

  • Na 10 minut przed końcem duszenie dodać zioła i przyprawić solą do odpowiedniej słoności.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0