Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina duszona z borowikami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Borowiki oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą i gotować ok. 15 min. Odcedzić.

  • Cielęcinę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Przełożyć do garnka.

  • Na patelni rozgrzać masło, włożyć grzyby oraz pokrojoną w kostkę cebulę, całość podsmażyć ok. 10 min.

  • Dodać do mięsa, całość zalać wodą, posolić, dodać Ziele Angielskie, Liść Laurowy, Pieprz, Czosnek i dusić pod przykryciem ok. 1 godziny.

  • Następnie, w odrobinie powstałego sosu, rozprowadzić śmietanę i całość wlać do potrawy.

  • Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Oceny i komentarze: 0