Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęca pieczeń cynamonowa

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso natrzeć Solą i obsmażyć na gorącym oleju.

  • Przełożyć do brytfanki, wlać wodę i wino, dodać śliwki, morele, przyprawy i płaską łyżeczkę soli.

  • Dusić pod przykryciem ok. 2 godz. w piekarniku nagrzanym do 180°C.

  • Po upieczeniu wyjąć mięso i Goździki.

  • Suszone owoce, które nie rozpadły się podczas duszenia rozgnieść widelcem.

  • W razie potrzeby doprawić sos Solą.

  • Mięso pokroić w plastry.

  • Podawać polane sosem z ugotowanym na sypko ryżem.

Oceny i komentarze: 0