Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Waniliowa pascha

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mleko zagotuj z rozciętą laską wanilii.

  • Glinianą doniczkę z otworem na dnie, wyłóż podwójną warstwą gazy.

  • Przełóż do niej masę i wstaw do lodówki.

  • Gdy stężeje, wyłóż na talerz, zdejmij gazę i udekoruj.

  • Jaja roztrzep ze śmietaną i wlej do wrzącego mleka.

  • Gotuj na małym ogniu, aż płyn w garnku się zważy.

  • Ostudź, usuń wanilię.

  • Przełóż na sitko wyłożone podwójną warstwą gazy i dokładnie odcedź.

  • Figi namocz w ciepłym soku z pomarańczowy, odsącz.

  • Masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę.

  • Stopniowo dodawaj ser i ucieraj na wolnych obrotach.

  • Dodaj figi i skórkę cytrynową, dopraw przyprawą do dań słodkich i wymieszaj dokładnie.

Oceny i komentarze: 0