Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Torcik korzenny z makiem, orzechami, rodzynkami oraz pomarańczowym syropem z Likierem Grand Maniere

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywną pianę z minimalną ilością soli. Mąkę wymieszać z ciemnym kakao i zmieloną przyprawą do kawy. Do żółtek dodać białka i mąkę z przyprawami – delikatnie wymieszać.

  • Piec w okrągłej, średniej brytfance w temp. 180 st przez ok 25 do 30 minut.

  • Po ostygnięciu kroimy ciasto na trzy równe plastry nasączając likierem pomarańczowym (można użyć też syropu pomarańczowego z alkoholem). Przekładamy masą makową.

  • Pamiętamy by nawilżać syropem i alkoholem płaty biszkoptu.

  • Całość możemy polać polewą czekoladową.

Oceny i komentarze: 0