Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tarta z młodą marchwią

Tarta jest daniem francuskim, które jest uwielbiane przez wszystkich. Jej fenomen polega na tym, że można ją jeść na słodko i na słono, ale to nie koniec! W zależności od naszych upodobań spód tarty może myć przygotowany z ciasta drożdżowego, francuskiego a nawet kruchego. My przygotowaliśmy przepis na tartę z młodą marchwią na spodzie z ciasta drożdżowego. Wypróbuj nasz przepis na tartę!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Wymieszaj oba rodzaje mąki, drożdże i sól.

  • Piecz ok. 40 minut, aż wierzch się przyrumieni.

  • Dodaj pozostałe składniki i wyrób elastyczne ciasto.

  • Odstaw na ok. 40 minut do wyrośnięcia.

  • Marchewkę umyj, pokrój wzdłuż, zalej gorącą, osoloną wodą i gotuj 10 minut.

  • Odsącz na sitku.

  • Jogurt wymieszaj z jajkami, dopraw musztardą z zielonym pieprzem, solą i pieprzem.

  • Piekarnik nagrzej do 190°C.

  • Formę posmaruj olejem, wyłóż rozwałkowanym na grubość 0,5 cm ciastem.

  • Na ciasto wyłóż marchew i plastry sera, zalej masą jajeczną.

Oceny i komentarze: 0