Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szafranowe naleśniki nadziewane jabłkami z orzeszkami pini i migdałami

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jaja, mleko, mąkę dokładnie wymieszać.

  • Dodać łyżkę cukru, 2 łyżki oleju i szafran.

  • Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki.

  • Jabłka obrać, pokroić w cienkie cząstki, następnie podsmażyć na połowie masła, dodać łyżkę cukru, orzeszki pini i cynamon.

  • Naleśniki napełnić przygotowanym farszem.

  • Pozostałe masło roztopić na patelni, dodać resztę cukru i lekko skarmelizować.

  • Następnie wlać likier pomarańczowy i podgrzewać do uzyskania konsystencji sosu.

  • Podgrzane naleśniki polać przygotowanym sosem i posypać prażonymi migdałami.

Oceny i komentarze: 0