Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Słodkie pizze

Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • W misce rozpuścić drożdże i cukier w mleku.

  • Dodać mąkę i sól, wyrobić na gładka masę (jeśli ciasto będzie się kleić do rąk podsypać mąką). Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.

  • W tym czasie laskę wanilii przeciąć wzdłuż i końcem noża wyskrobać nasiona i wymieszać z ricottą i cukrem pudrem. Usunąć pestki z czereśni. Czekoladę posiekać na kawałki.

  • Z podrośniętego ciasta natłuszczonymi rękami uformować 4 okrągłe placki. Opiec je na średnio-rozgrzanym grillu po około 2 minuty z każdej strony.

  • Na podpieczone ciasto ułożyć ser, na wierzchu owoce i czekoladę. Całość posypać płatkami migdałów. Jeśli mamy zamykanego grilla to zamykamy. Jeśli nie to przykrywamy kilkukrotnie złożoną folią aluminiową i pieczemy kolejne 3-4 minuty.

Oceny i komentarze: 0