Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sernik

Oto lekkie i puszyste uwieńczenie Twoich kulinarnych popisów. Skorzystaj z przepisu na pyszny sernik, który będzie przysłowiową wisienką na torcie, i który uwiedzie Twoich gości aromatem pomarańczowej skórki oraz waniliowego dodatku od Kamis.

Składniki
Porcja dla: 4 osoby
Sposób przygotowania
  • Żółtka utrzeć z cukrem i przyprawą, dodać ser i dokładnie wymieszać.

  • Z białek ubić pianę.

  • W dużym garnku ułożyć warstwami: 1/3 masy serowej, 1/3 piany, 1/3 mąki ziemniaczanej, 1/3 bakalii, aż do wyczerpania składników.

  • Ręką, nabierając od spodu, dokładnie wymieszać.

  • Przełożyć do wysmarowanej masłem formy

  • Piec z termoobiegiem w temp. 160C ok. 50 min.

  • Po wystygnięciu wstawić na noc do lodówki.

Oceny i komentarze: 0