Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sajgonki z gruszką i rodzynkami w sosie z ziela angielskiego

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Gruszki obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj rodzynki, przypraw świeżo zmieloną Przyprawą do kawy i deserów.

  • Ciasto rozłóż, wykrój prostokąty 8×10cm.

  • Boki ciasta posmaruj rozmąconym jajem, nałóż łyżkę farszu gruszkowo-rodzynkowego i zawiń jak sajgonki: boki do środka i w rulonik.

  • Ziele ang. gotuj w wodzie 200 ml z cukrem do uzyskania konsystencji syropu.

  • Sajgonki smaż na złoty kolor , podawaj polane sosem z ziela angielskiego.

Oceny i komentarze: 0