Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pikantny mus czekoladowy

Smakowicie lekki, delikatny i kremowy mus czekoladowy idealnie doprawiony dla osiągnięcia rozkosznego smaku.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Delikatnie rozpuść czekoladę razem z masłem w żaroodpornej misce umieszczonej nad naczyniem z gotującą się wodą.

  • W dużej misce wymieszaj jogurt z cukrem, brandy i przyprawami. Powoli wlewaj rozpuszczoną masę czekoladową do miski, mieszając cały czas, by otrzymać gładką masę.

  • Delikatnie ubij śmietankę tortową i zmieszaj ją z masą czekoladową. Nałóż wszystko do czterech szklanych pojemników i schładzaj przez godzinę przed podaniem. Ozdób wiórkami czekoladowymi.

Oceny i komentarze: 0