Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Piankowy Sernik Czekoladowy

Składniki
Sposób przygotowania
  • Przygotowujemy tortownicę o średnicy 23 cm i wykładamy dno oraz boki podwójną warstwą folii aluminiowej.

  • Będzie puszyste jak bita śmietana, ale nie tak stabilne, należy więc działać szybko!

  • Mleko mieszamy delikatnie z połową masy serowej, a następnie szybko, delikatnie łączymy z resztą.

  • Masą napełniamy formę i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

  • Gdy sernik stężeje, posypujemy Przyprawą do kawy i deserów, dekorujemy owocami i wiórkami czekoladowymi. Najlepsze na ciepło z gałką lodów.

  • Żelatynę razem z kawą mieszamy w wodzie, a następnie podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia.

  • Odstawiamy do wystygnięcia.

  • Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

  • Następnie studzimy.

  • Ser ubijamy mikserem, aż będzie gładki i puszysty.

  • Do sera dodajemy cukier i ubijamy dalej, aż się całkowicie rozpuści.

  • Cały czas ubijając, dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę i mieszankę żelatynowo - kawową.

  • Odstawiamy masę, a w czystej misce ubijamy bardzo zimne, niemal zmrożone mleko skondensowane.

Oceny i komentarze: 0