Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pascha waniliowa

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Jajka dokładnie wymieszać ze śmietaną.

  • Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wstawić do lodówki.

  • Wierzch można przybrać owocami z puszki lub galaretką.

  • Mleko zagotować z przekrojoną na pół laską wanilii.

  • Wanilię wyjąć.

  • Do gotującego się mleka wlać, ciągle mieszając, masę jajeczną.

  • Całość, nadal mieszając, zagotować.

  • Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez ok. 2 minuty aż całe białko się zetnie i oddzieli się twaróg od serwatki.

  • Serwatka musi być przezroczysta.

  • Twaróg odcedzić na sitku i ostudzić.

  • Masło utrzeć z cukrem i twarogiem na gładką masę, dodać skórkę pomarańczową i bakalie.

Oceny i komentarze: 0