Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Paloma z syropem Ancho-Arbol

Paloma to popularny meksykański koktajl przyrządzany z tequilą i napojem grejpfrutowym. W tej przepysznej modyfikacji popularnego koktajlu, prosty syrop ze smakiem papryczek ancho i chilies de arbol nadaje słodką i ostrą nutę.

Składniki
Porcja dla: 6 porcji
Sposób przygotowania
  • Aby przygotować syrop Ancho-Arbol, zmieszaj wszystkie składniki w małym rondlu. Zagotuj. Zmniejsz ogień na mały; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdejmij z ognia. Odstaw na 2 godziny. Przecedź do dzbanka przez podwójną warstwę gazy lub filtr do kawy. Przykryj i dobrze schłodź w lodówce.

  • Zmieszaj sól morską i chili a na małym talerzu. Potnij 1 limonkę na 8 cząstek. Zmocz zewnętrzny brzeg 6 niskich szklanek do drinków używając 2 cząstek z limonki. Włóż brzeg szklanek do mieszanki z solą morską, aby je pokryć. Napełnij szklanki lodem.

  • Wyciśnij pozostałe dwie limonki. Dodaj do syropu Ancho-Arbol w dzbanku. Dodaj sok grejpfrutowy, tequilę i wodę sodową. Wlej do szklanek. Ozdób pozostałymi cząstkami z limonki.

Porady Gotowanie

Paloma Mocktail: Przygotuj zgodnie z powyższymi wskazówkami, pomijając tequilę. Użyj 4 limonek – jedną potnij na cząstki do dekoracji, a trzy wyciśnij i dodaj do dzbanka.

Oceny i komentarze: 0