Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Owoce jagodowe w winnej galarecie

Składniki
Sposób przygotowania
  • Na małym ogniu zagotować białe wino z cukrem i cynamonem, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, wyjąć cynamon i odstawić do wystudzenia.

  • W formie keksowej ułożyć owoce, zalać ostudzoną, krzepnącą galaretą (powinna całkiem przykryć owoce) i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.

  • Laskę wanilii przekroić na pół, wyskrobać środek i dodać do śmietanki.

  • Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno.

  • Galaretkę z owocami wyjąć z formy, pokroić na plastry i przybrać kleksem śmietany.

Oceny i komentarze: 0