Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Mus z białej czekolady z imbirem i galaretką korzenną z czerwonego wina oraz owocami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Owoce - w zależności od własnych preferencji – polecamy wiśnie, maliny i czarne porzeczki. Możemy użyć mrożonych poza sezonem i sparzyć je tak, jak w następnym przepisie, w syropie.

  • Wino wygotowujemy z przyprawami w całości oraz miodem do objętości 0.5 l. Po wyjęciu przypraw dodajemy przyprawę do Grzańca i rozpuszczaną żelatynę. Przelewany do kieliszków po ok 0.06 l i zostawiamy do ścięcia.

  • Mus z białej czekolady Żółtka ubijamy z cukrem i zaparzamy zagotowaną śmietaną. W powstałej masie rozkruszamy białą czekoladę i gdy masa ostygnie –dodajemy ubitą śmietanę i schładzamy. Przekładamy na warstwę wina w kieliszkach i dekorujemy swoimi ulubionymi owocami.

Oceny i komentarze: 0