Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Mus pomarańczowy z karmelem

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
1 godz. Czas przygotowania
1 godz. Czas przygotowania
  • Cukier wymieszaj z wodą i gotuj w rondelku do uzyskania jasnego karmelu. Następnie do foremek rozlej warstwę ok. 0,5 cm karmelu.

  • Jaja wymieszaj z żółtkami, dodaj cukier puder, esencję pomarańczową i utrzyj na jednolitą masę.

  • Mleko, śmietankę i skórkę z pomarańczy gotuj na małym ogniu 5 min. Zestaw z ognia i powoli dodawaj do ubitych jaj.

  • Tak przygotowaną masę wlewaj powoli do foremek z karmelem.

  • Wstaw do naczynia wypełnionego wodą i piecz w temp. 120 stopni ok. 20 min.

  • Następnie wstaw do lodówki na kilka godzin.

  • Mus pomarańczowy podawaj oprószony Przyprawą do kawy i deserów KAMIS.

Oceny i komentarze: 0