Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Murzynek czekoladowy

Składniki
Sposób przygotowania
  • 300g czekolady połamać na małe kawałeczki, włożyć do małego rondelka, dodać masło i stopić.

  • Do masy czekoladowej, ciągle mieszając, dodać po jednym jajku, następnie cukier, sól, mąkę.

  • Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać środek i razem z orzechami dodać do ciasta i wymieszać.

  • Na końcu wrzucić posiekaną na dość duże kawałki pozostałą czekoladę.

  • Całość wymieszać i przelać na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia Rozgrzać piekarnik do temp. 180ºC. Piec przez 30 min.

Oceny i komentarze: 0