Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Migdałowo-korzenne sucharki

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jajka ubić z cukrem pudrem na pienisty krem.

  • Sparzone i obrane migdały grubo pokroić.

  • Kandyzowane skórki cytrusowe drobno posiekać.

  • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, migdałami, skórkami cytrusowymi, delikatnie połączyć z ubitymi jajkami, dodać wszystkie przyprawy.

  • Zagnieść dość twarde ciasto, włożyć je na 30 min. do lodówki.

  • Uformować z ciasta wałki o średnicy 5 cm, położyć je na natłuszczonej blasze, lekko spłaszczyć i posmarować po wierzchu rozmącanym żółtkiem.

  • Piec 25-30 min. w temp. 190-210 stopni.

  • Upieczone ciasto jeszcze gorące pokroić na cieniutkie kromki.

Oceny i komentarze: 0