Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Mazurek migdałowy

Składniki
Sposób przygotowania
  • Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodaj żółtka, a następnie mielone migdały.

  • Następnie dodaj mąkę, skórkę z cytryny i ponownie wymieszaj.

  • Gotową masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piecz w temperaturze 180 st. C. przez 25 minut.

  • W tym czasie utrzyj żółtka z cukrem i ziarnkami wanilii na puszystą, jasną masę.

  • Po 25 minutach pieczenia wyciągnij ciasto z piekarnika, rozsmaruj delikatnie na wierzchu masę żółtkową i piecz jeszcze 6 minut, aż powierzchnia lekko się wysuszy.

Oceny i komentarze: 0