Kruche ciasto (Crostata) z gruszką i berberysem

30MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • Ciasto Crostata:
  • 175 g mąki pszennej
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1/4 łyżeczki Sol morska ziolowa
  • 100 g zimnego pokrojonego masła niesolonego
  • 3 łyżki zimnej wody
  • Nadzienie z gruszek i berberysu:
  • 3 twarde dojrzałe gruszki, obrane, bez gniazd nasiennych i pokrojone
  • 50 g suszonego berberysu
  • 100 g cukru pudru
  • 25 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki Sol morska ziolowa
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów
  • 1 jajko, lekko roztrzepane
  • 25 g płatków migdałów

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy