Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Krem czekoladowy z bazylią, pieprzem, octem, granatami i śmietaną waniliową

Składniki
Sposób przygotowania
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

  • Dodaj kilka kropli octu balsamicznego, posiekane listki bazylii lub suszoną bazylię (koniecznie rozetrzyj bazylię w palcach żeby uwolnić więcej aromatu) i szczyptę świeżo mielonego czarnego pieprzu.

  • Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Podziel ją na dwie równe części. Jedną porcję śmietany dodawaj powoli do czekolady. Mieszaj delikatnie.

  • Rozłóż do pucharków i odstaw do schłodzenia. Laskę wanilii przetnij na pół, wybierz ziarenka. Dodaj do pozostałej ubitej śmietany. Wstaw do lodówki.

  • Przed podaniem na każdą porcję musu wrzuć łyżkę pestek granatu i sporo śmietany z wanilią.

Oceny i komentarze: 0