Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Zagotować mleko z cynamonem i skórką z cytryny, zdjąć z palnika i odstawić.

  • Żółtko utrzeć ze 100 g cukru na kremową masę.

  • Wyjąć z mleka skórkę, cynamon i powoli dodawać do utartej masy, cały czas mieszając.

  • Całość podgrzać, aż krem stanie się zawiesisty.

  • Przełożyć do żaroodpornych miseczek, poczekać aż ostygnie i wstawić do lodówki na 30 minut.

  • Wyjąć z lodówki, posypać resztą cukru i wstawić do gorącego piekarnika w celu karmelizacji cukru.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas chłodzenia

Oceny i komentarze: 0