Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Rodzynki umyć, sparzyć i osączyć.

  • Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i skórką cytrynową na puszystą masę.

  • Nadal ucierając dodać jajka i wino.

  • Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z rodzynkami, orzechami (łyżkę orzechów zostawić do przybrania), skórka pomarańczową, cynamonem, kurkumą i sola.

  • Mąkę z dodatkami wymieszać z masą maślaną.

  • Keksówkę wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą i wypełnić ciastem.

  • Ciasto piec około półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.

  • Ostudzić w formie i wyłożyć na podstawkę.

  • Keks polać polewą i posypać odłożonymi orzechami.

Oceny i komentarze: 0