Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jabłka pieczone z orzechami

Składniki
Służy: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

  • Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć gniazda nasienne (uważać aby nie przedziurawić owoców).

  • Orzechy wsypać na patelnię, dodać miód, masło, cynamon i podgrzewać, stale mieszając, przez ok. 2-3 minuty.

  • Otworki w jabłkach napełnić farszem.

  • Formę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć jabłka otworkami do góry.

  • Piec na środkowej półce ok. 40 minut.

  • Podawać gorące z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.

Oceny i komentarze: 0