Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gruszki z imbirem i musem czekoladowym

Składniki
Sposób przygotowania
  • Obrać gruszki, zalać wodą, dodać skórkę z jednej limonki, sok z 2 limonek, cukier i imbir.

  • Powoli dolewać whisky, delikatnie mieszając.

  • Mus włożyć na 2 godziny do lodówki.

  • Gruszki podawać z syropem imbirowym i musem.

  • Przykryć i gotować na małym ogniu około 15 min.

  • Wyjąć owoce i gotować syrop jeszcze 10 min, aż odparuje do ok. 200 ml.

  • Odstawić do ostudzenia.

  • Przygotować mus.

  • Połamać czekoladę, śmietanę w garnku doprowadzić do wrzenia, zdjąć garnek z ognia, dodać czekoladę, żółtko, dokładnie wymieszać.

  • Ubić na sztywno białka ze szczyptą cukru.

  • Oddzielić 1/3 białek i wymieszać z masą czekoladową.

  • Wlać mieszankę do reszty białek.

Oceny i komentarze: 0