Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grillowany ananas z sosem pomarańczowo-rozmarynowym i chili

Jeden ananas – 3 możliwości! Podany na gorąco, na zimno i do picia!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ananasa obierz ze skóry, podziel na ćwiartki i usuń rdzeń. Jeden z kawałków pokrój na średniej grubości plasterki. Obsmaż na patelni grillowej aż się dobrze skarmelizują. Podlej odrobiną soku pomarańczowego wymieszanego z miodem i szczyptą rozmarynu. Smaż do momentu kiedy sos dobrze oblepi kawałki owocu.

  • Kolejny kawałek ananasa pokrój w bardzo drobną kostkę.Gruszkę umyj, obierz i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w takiej samej wielkości kostkę.Wymieszaj. Dodaj dwie łyżki soku pomarańczowego i kilka posiekanych listków stewii. Do smaku dopraw chili, sokiem i skórką startą z limonki a także świeżo mielonym czarnym pierzem. Dołóż łyżkę salsy do plasterków grillowanego ananasa.

  • Pozostałą część świeżego ananasa zmiksuj z mlekiem. Dopraw miodem, sokiem pomarańczowym i skórką otartą z limonki i szczyptą chili.

Oceny i komentarze: 0