Fondue z trzech chili

11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 2 lub 16 po 2

Składniki

  • 4 duże suszone wydrążone papryczki guajillo z usuniętymi nasionami
  • 4 suszone wydrążone papryczki chili de arbol z usuniętymi nasionami
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki lekkiego syropu glukozowo-fruktozowego
  • 11 g słodko-gorzkiej czekolady, grubo posiekanej
  • 11 g półsłodkiej czekolady, grubo posiekanej
  • 1/4 szklanki końcowej melasy z trzciny cukrowej (blackstrap) lub ciemnego rum
  • 4 łyżeczki kremowego masła orzechowego
  • 1 i 1/2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 1/4 łyżeczki Chili w torebce
  • 1/2 łyżeczki prażonych ziaren sezamu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy