Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Deser kardamonowo - imbirowy

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mleko zagotować ze śmietaną, kardamonem i połową cukru.

  • Łączymy mąkę ziemniaczaną z pszenną, dodajemy resztę cukru i jajka. Dodajemy trochę zagotowanego mleka, aby zahartować jajka, mieszamy.

  • Po chwili wlewamy całość do garnka, mieszając doprowadzamy do zagotowania i odstawiamy do wystygnięcia.

  • Dodajemy namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i powstały krem mieszamy z ubitą śmietaną.

  • Biszkopt przekładamy masą warstwami na zmianę z mandarynkami.

Oceny i komentarze: 0