Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Delicja kokosowo-karmelowa

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mleko skondensowane wstawić do garnka z wodą, tak aby puszka była całkowicie przykryta i gotować ok.2 godziny na małym ogniu.

  • Żółtka dokładnie wymieszać z mąką i szklanką mleka.

  • Pozostałe mleko wlać do dość dużego garnka, dodać przekrojoną na pół laskę wanilii, cukier, masło i zagotować.

  • Wyjąć wanilię, a do mleka wlać, ciągle mieszając, masę z żółtkami i nadal mieszając zagotować.

  • W dużej, prostokątnej blaszce układać warstwami: herbatniki, gorącą masę budyniową, herbatniki, gorące skondensowane mleko, herbatniki.

  • Zostawić do wystygnięcia.

  • Śmietanę ubić ze śmietan-fixem (bez cukru), wyłożyć na herbatniki, posypać wiórkami i wstawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) do lodówki.

Oceny i komentarze: 0