Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Czekoladowe Fondue

Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Nektarynki i brzoskwinie pokroić na kawałki.

  • Czekoladę połamać na kawałki i razem ze śmietaną umieścić w rondelku o grubym dnie.

  • Wyłuskać nasiona z owoców kardamonu. Przełożyć do moździerza i rozgnieść, dodać do czekolady.

  • Garnek ustawić na grillu. Rozpuścić czekoladę ciągle mieszając. Gdy się rozpuści przyprawić świeżo mieloną solą morską lub pieprzem kolorowym. Owoce nabijaj na widelczyki i maczaj w gorącej czekoladzie.

Oceny i komentarze: 0