Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ciasto czekoladowe z bazylią

Składniki
Sposób przygotowania
  • Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Dokładnie rozmieszaj.

  • Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. Wmieszaj mąkę i stopniowo dodawaj czekoladę cały czas miksując. Dodaj posiekane listki bazylii (jeśli dodajesz suszoną koniecznie rozetrzyj ją w palcach żeby dodać więcej aromatu).

  • Blachę wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 20 minut.

  • Przed podaniem oprósz ciasto delikatnie grubą solą morską ,bo jeśli coś ma być bardziej słodkie to trzeba to posolić!

Oceny i komentarze: 0