Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Carpaccio z ananasa z granitą rabarbarowo-truskawkową

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ananasa obierz ze skóry , wytnij twardy rdzeń ze środka, pokrój cienko w plasterki i rozłóż na talerzu.

  • Zawiń w folię i włóż do lodówki.

  • Rabarbar oczyść, pokrój cienko i gotuj w wodzie (0,4 l) z dodatkiem cukru i truskawek.

  • Gdy płyn odparuje do 2/3 objętości, całość zmiksuj.

  • Przelej do szerokiego, płaskiego naczynia i umieść w zamrażarce.

  • Co 30 min. przemieszaj widelcem, aż do momentu gdy całkiem zamarznie (powinny powstać kryształki lodu, które trzeba zeskrobać z naczynia).

  • Ananasa wyjmij z lodówki, odwiń folię.

  • Z granity rabarbarowo-truskawkowej formuj za pomocą dwóch stołowych łyżek owalne kluseczki i układaj na carpaccio z ananasa.

  • Całość posyp obficie świeżo zmieloną przyprawą do kawy i deserów w młynku.

Oceny i komentarze: 0