Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Brazylijski koktajl z gujawy

Ta owocowa modyfikacja klasycznej brazylijskiej caipirinhi czerpie swój pikantny smak z syropu Ancho-Arbol, a słodką i delikatną nutę zapewnia jej syrop z owocu gujawy.

Składniki
Porcja dla: 4 koktajle
Sposób przygotowania
  • Aby przygotować syrop Ancho-Arbol, zmieszaj wszystkie składniki w małym rondlu. Zagotuj. Zmniejsz ogień na mały; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Zdejmij z ognia. Odstaw na 2 godziny. Przecedź przez podwójną warstwę gazy lub filtr do kawy. Przykryj i dobrze schłodź w lodówce.

  • Przygotowując każdy koktajl, włóż 4 kawałki limonki i wlej 1/4 szklanki syropu Ancho-Arbol do szklanki do drinków. Zgnieć limonkę moździerzem lub drewnianą łyżką, aby puściła sok. Napełnij szklankę lodem. Dodaj po 1/4 szklanki Cachaçy i syropu z gujawy; dobrze wymieszaj. Powtórz powyższe czynności z pozostałymi składnikami tak, aby uzyskać 4 koktajle.

Oceny i komentarze: 0