Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Babeczki waniliowe

Składniki
Porcja dla: 6 osób
Sposób przygotowania
  • Ciasto - z podanych składników zgnieść ciasto i wstawić je na 45 min do lodówki.

  • Krem - 1/4 szklanki mleka, jajko żółtko i mąkę wymieszać na jednolitą masę.

  • Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i masłem.

  • Dodać masę jajeczną i całość, ciągle mieszając zagotować. Ostudzić.

  • Foremki do babeczek wylepić ciastem, napełnić kremem i zakleić krążkami ciasta od góry.

  • Piec ok. 40-50 min w temp. 2000C, aż będą złocisto-brązowe.

  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Oceny i komentarze: 0