Musztarda sarepska

Musztarda sarepska to najbardziej rozpoznawalna i popularna ze wszystkich musztard w Polsce. Sekretem smaku, który tak uwielbiają Polacy, jest specjalnie wyselekcjonowana biała i czarna gorczyca, tzw. sarepska, od której bierze...

Musztarda sarepska to najbardziej rozpoznawalna i popularna ze wszystkich musztard w Polsce. Sekretem smaku, który tak uwielbiają Polacy, jest specjalnie wyselekcjonowana biała i czarna gorczyca, tzw. sarepska, od której bierze swoją nazwę musztarda. Dzięki temu składnikowi mieszanka dodaje charakterystycznego smaku wszystkim potrawom, więc można ją jeść, z czym tylko się chce.  Musztarda początkowo sprawia wrażenie pikantnej, ale po chwili łagodnieje, a wyjątkowe doznania są wzmacniane przez gruboziarnistą, kremową strukturę. A do jej wykonania są używane jedynie najwyższej jakości składniki. Dzięki temu oryginalny smak idzie w parze z dobrą jakością.

Propozycja spożycia:  Musztardę sarepską najczęściej stosuje się jako dodatek do mięs, serów i sałatek, ale jest też dobrym składnikiem sosów i świetną marynatą, która powoduje, że danie nabiera interesującego, delikatnie pikantnego smaku. Dzięki wyjątkowości smaku często staje się elementem kulinarnych eksperymentów.  

 
Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, estragon, barwnik: kurkumina.

vegan-logo

KOD UPC (Sztuka)

5900084229395

Powiązane przepisy