Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kebab shoarma - przyprawa do dań kuchni arabskiej

Charakterystycznymi potrawami kuchni arabskiej są kebab i shoarma. Oryginalny kebab turecki to opiekane na pionowym ruszcie mięso (najczęściej baranina lub cielęcina), podawane w kawałkach zawiniętych w chlebie pita, z dodatkiem aromatycznych sosów na bazie jogurtu. Shoarma natomiast to drobno pokrojone kawałki mięsa, smażonego na patelni z różnymi dodatkami, takimi jak papryka czy pieczarki, czasem zapiekane z żółtym serem. Charakterystyczny smak arabskiej kuchni zawdzięcza przede wszystkim orientalnej kompozycji ziół i przypraw, takich jak kurkuma, gałka muszkatołowa, czy kardamon.

Ich kwintesencją jest Przyprawa kuchni arabskiej Kebab – Shoarma.

Informacje o produkcie

Składniki

Sól, papryka słodka, kolendra, kmin rzymski, chili, kurkuma, czosnek*, cebula*, cynamon, gorczyca, koper włoski, pieprz czarny, goździki, imbir, kminek, gałka muszkatołowa, kardanom. *składnik zawiera dwutlenek siarki

  • Kod EAN

  • 5900084230353

Oceny i komentarze: 0