Kebab shoarma - przyprawa do dań kuchni arabskiej

Cienkie płaty baraniego, cielęcego lub drobiowego mięsa, odcinane ostrym nożem z pionowego rusztu, to baza potraw, które jadałem w różnych miejscach na świecie. Turecki kebab i arabska shoarma mają podobny...

Cienkie płaty baraniego, cielęcego lub drobiowego mięsa, odcinane ostrym nożem z pionowego rusztu, to baza potraw, które jadałem w różnych miejscach na świecie. Turecki kebab i arabska shoarma mają podobny rodowód co grecki gyros, różnią się za to smakiem. Mają orientalny aromat kolendry i kminu, a podawane są z pitą i jogurtowymi sosami. 

 
Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

Sól, papryka słodka, kolendra - 12%, kmin rzymski - 7,2%, chili - 5%, kurkuma, czosnek, cynamon, nasiona kopru włoskiego, imbir, goździki, kminek.

KOD UPC (Sztuka)

5900084230353

Powiązane przepisy