Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kuchnia amerykańska, Ziemniaczki Szeryfa

Ponoć pierwsza prawdziwa amerykańska książka kucharska powstała pod koniec XVIII w. i liczyła zaledwie 130 stron. Z czasem kuchnia amerykańska zaczęła czerpać wzory z przepisów kulinarnych całego świata, dostosowując je do miejscowych warunków. To, z czym większość z nas kojarzy kuchnię amerykańską, to indyk, przyrządzany na różne sposoby kurczak w towarzystwie frytek lub odpowiednio doprawionych pieczonych ziemniaczków.

Pieczone ziemniaki mogą być serwowane jako dodatek lub też być głównym bohaterem stołu. Nie wszystkie odmiany ziemniaków nadają się jednak do pieczenia. Warto wybrać te najodpowiedniejsze oznaczone kategorią kulinarną B. Do najpopularniejszych w Polsce odmian, które doskonale sprawdzą się w tej roli należą: Irga, Irys czy Bryza. Mieszanka przypraw do przygotowania Ziemniaczków Szeryfa zawiera czosnek, rozmaryn i koperek. Niezwykły aromat naszych ziemniaczków wzmocni jeszcze dodatek pomidorów i cebuli, a smak zaostrzy odrobina zawartego w mieszance chili. Idealnie dobrana kompozycja ziół i przypraw sprawi, że każdy szeryf zarumieni się na samą myśl o tak przygotowanych ziemniaczkach.

Informacje o produkcie
  • Kod EAN

  • 5900084238571

Oceny i komentarze: 0