Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

[Przejdź do zawartości]

Search form

Cygański kociołek

Cygański kociołek
Porcje dla 6-7 osób Łatwe Czas przygotowania: 40 min
2 Ocen (Zaloguj się by ocenić) Zapisz w moich ulubionych

Składniki

Przepis

ETAP 1Kabaczek lub ogórek umyć, obrać, oczyścić, pokroić w kostkę.

ETAP 2Papryki i pieczarki umyć, oczyścić.

ETAP 3Papryki pokroić w szerokie paski, pieczarki w grube plastry.

ETAP 4Pomidory umyć, pokroić.

ETAP 5Cebule obrać, posiekać.

ETAP 6Ziemniaki obrać, umyć.

ETAP 7Mięso i ziemniaki pokroić w równą kostkę.

ETAP 8Olej mocno rozgrzać w kociołku, wrzucić pokrojone cebule, zeszklić.

ETAP 9Włożyć ziemniaki i paprykę.

ETAP 10Chwilę smażyć mieszając.

ETAP 11Dodać pieczarki.

ETAP 12Wlać bulion i dusić ok. 5-7 minut, dodać mięso, kabaczek i przyprawy.

ETAP 13Wszystko dusić przez 20 min.

ETAP 14Pod koniec duszenia dodać pomidory lub koncentrat do smaku.

ETAP 15Wymieszać.

ETAP 16Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

Produkty wykorzystane w tym przepisie

[Wróć na górę]