Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. OK Więcej informacji »

[Przejdź do zawartości]

Search form

Karkówka po meksykańsku

Karkówka po meksykańsku
Łatwe
Bez Oceny (Zaloguj się by ocenić) Zapisz w moich ulubionych

Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki

Przepis

ETAP 1Karkówkę lekko rozbić i odłożyć z boku. Nasiona kolendry rozgnieść w moździerzu. Wymieszać z posiekanym czosnkiem, oliwą oraz ostrą i słodką papryką. Otrzymaną marynatą posmarować karkówkę.

ETAP 2Czerwone papryki pokroić w ćwiartki i razem z kolbą kukurydzy opiec na grillu. W tym samym czasie na grillu upiec karkówkę po około 7-8 minut z każdej strony. Paprykę zdjąć z grilla i pokroić w paski. Z kukurydzy ściąć nasiona. Karkówkę pokroić w paski. Podgrzać przez chwilę tortille na grillu, następnie ułożyć na nich paski papryki, kukurydzę oraz pokrojoną karkówkę. Można dodać pikantny ketchup i zwinąć.

Komentarze

Produkty wykorzystane w tym przepisie

[Wróć na górę]