Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

×

Each of us has a flavor story.

Share yours, and McCormick will make a donation to United Way to help feed those in need.

Share your flavor story, and we'll make a donation to United Way to help feed those in need.

X
X

Thank you for sharing your flavor story with us!

Your story resulted in a $1 donation to United Way Worldwide. Now, see how others around the world are talking about flavors and get others involved.

We were unable to submit your flavor story.

Please check back later to submit your flavor story and we'll make a $1 donation to United Way Worldwide. Now, see how others around the world are talking about flavors and get others involved.

So, what is a flavor story?

From recipes passed down through the generations to a memorable meal shared with loved ones, our flavor stories connect us to one another. We want you to share yours.

Terms & Conditions Privacy Policy
Add Image or Video
Participants must acknowledge ownership of all content – written, visual and video.
Terms & Conditions

[Przejdź do zawartości]

Search form

Roladki z flądry lub soli ze szpinakiem i suszonymi...

Roladki z flądry lub soli ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Porcje dla 4 osób Trudne Czas przygotowania: 60 min
Bez Oceny (Zaloguj się by ocenić) Zapisz w moich ulubionych

Roladki z flądry lub soli ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Roladki z fladry lub soli ze szpinakiem suszonymi pomidorami z bazylia delikatnym maslowym sosem

Składniki

Przepis

ETAP 1Wino wygotować – gdy zacznie gęstnieć dodajemy wywar rybny i suszony estragon, ponownie gotujemy. Kiedy zacznie gęstnieć dodajemy sok z cytryny, zdejmujemy z ognia, następnie dodajemy świeży estragon i w małych kawałkach masło – ciągle ubijając.

ETAP 2Ziemniaki: cienkie plasterki ziemniaków mieszamy ze śmietaną, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.

ETAP 3Dodajemy żółty ser i zapiekamy w płaskim naczyniu przez ok. 45 min. w temp. 175˚C.

ETAP 4Na aluminiowej folii, delikatnie posmarowanej oliwą, rozkładamy filety z soli lub flądry tak, by na siebie lekko nachodziły. Na wierzchu rozsmarowujemy małą ilość masy rybnej, którą posypujemy płatkami suszonych pomidorów z bazylią.

ETAP 5W 1/3 długości układamy łososia i wzdłuż niego szpinak doprawiony czosnkiem w płatkach i gałką muszkatołową i zawijamy w rulon skręcając go w folii aluminiowej (rulon o grubości maks. 10 cm) i pieczemy w temp 175˚C przez 30 minut – podajemy na ciepło z sosem i ziemniakami.

Komentarze

Produkty wykorzystane w tym przepisie

[Wróć na górę]