Serca drobiowe w sosie z białego wina na szafranowym risotto

21
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 3

Składniki

  • Sól morska
  • Pieprz czarny
  • 2 łyżeczki olej
  • 2 ząbki czosnek
  • 100 ml białe wino wytrawne
  • 100 ml słodka śmietana
  • 1 szalotka
  • 3 gałązki tymianku
  • 300 g serca kurze
  • Risotto szafranowe:
  • 200 g ryż
  • sól
  • 0|5 g Szafran nitki
  • 1 łyżeczka masło
  • 100 ml wino białe
  • 0|5 cebula
  • 1 ząbek czosnek
  • 2 pomidory suszone
  • 400 ml bulion warzywny
  • 0|5 czerwona papryka
  • 2 łyżki oliwa z oliwek ekstra virgin

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy