Musztarda Dijon

Musztarda dijon KAMIS bazuje na tradycyjnej francuskiej recepturze. Jej nazwa pochodzi od miasta Dijon, gdzie powstała technologia jej produkcji. Produkt charakteryzuje się intensywnym, bardzo ostrym smakiem, delikatnie zaznaczoną słoną nutą...

Musztarda dijon KAMIS bazuje na tradycyjnej francuskiej recepturze. Jej nazwa pochodzi od miasta Dijon, gdzie powstała technologia jej produkcji. Produkt charakteryzuje się intensywnym, bardzo ostrym smakiem, delikatnie zaznaczoną słoną nutą oraz doskonale kremową konsystencją. Jest to produkt bez dodatku konserwantów i odpowiedni dla wegan.

 
Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

Propozycja spożycia: Musztarda dijon doskonale podkreśla smak potraw kuchni francuskiej. Stanowi znakomite połączenie z mięsami, szczególnie pieczonymi i grillowanymi, w tym stekami. Doskonale pasuje również do wędlin, jajek oraz sosów. Świetnie sprawdzi się również w kuchni wegetariańskiej, jako składnik sałatek, dressingów czy wytrawnych tart. Przy użyciu musztardy można również przygotować słynny sos dijonnaise, który jest połączeniem majonezu oraz musztardy dijon i stanowi wyśmienity dodatek lub dip do warzyw.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

vegan-logo

KOD UPC (Sztuka)

5900084279260

Powiązane przepisy